Your Page links

Ad

Powered by Blogger.
 
Sunday, December 8, 2013

Standardan u Standardu, suh kod Sušića !

Dino Arslanagić, prvotimac u dresu Standarda
 Dvadestogodišnji štoperski wunderkind Dino Arslanagić standardan je u svom timu već duže vrijeme. Standardan je Dino i u belgijskoj U-21 reprezentaciji, koja je posljednjih 7-8 godina proizvela najviše evropskih super-talenata, koji redovno napreduju u status super-zvijezda belgijske seniorske reprezentacije, jedne od 5-6 najjačih na svijetu, kao i najslavnijih evropskih klubova.  
Arslanagić, BEL U-21
Ali, samo za Sušića, jedinog selektora na planeti, jedinog u historiji fudbala, jedinog koji je ikad, igdje, zakasnio na izvlačenje grupa za prvo, historijsko, debitantsko, jebeno, guzato, sisato, svjetsko prvenstvo svoje zemlje (valjda svoje) i svoje reprezentacije (e to je nesretan fakat), ovaj mladac, štoper budućnosti, i reprezentativac Beligije U-21 a vjerovatno uskoro i belgijske seniorske reprezentacije, naprosto ne postoji - za sad.
Dino Arslanagić u dresu belgijske U-21 reprezentacije


Ovo "za sad" je posljednje utočište zapravo potpuno neopravdanog optimizma i nade da će se nači neki novi anonimni etuzijasta, kao onaj Jusuf Juka Bećirović iz Švicarske, koji je spašavao braču Hajrović (potom i Kolašinca a sad i Salatića), a samim tim i Sušića, i njegovo i naše, prvo bosansko-hercegovačko učešće na prvenstvu svijeta, te da će nekako učiniti, izmoliti roditelje, prevariti komšije, da Dino Arslanagić obuče dres Bosne umjesto Belgije. 
Ima li neki Jusuf Juka Bećirović u Belgiji ?!?!

Juka sa svojim štičenicima



Ako nema, onda valja Juki put pod noge, pa nakon Švicarske u kojoj živi i gdje se susretao sa porodicom Hajrović, zatim Njemačke u koju je išao 6 puta kod familije Kolašinac da bi osigurao serektoru Sušiću još jednog wunerkinda, a s kojim je serektor komunicirao samo preko novina - isto onako kako je komunicirao sa mladim Halilovićem i njegovim ocem, i kako je ovih dana zaprijetio Misketu (Misketu ! halo !) svijetskim prvenstvom ako ovaj ne smrša, što znači i ako ne pročita ovu njegovu prijetnju u novinama, s tim što se nikad nije znalo šta je stvarno izjavio a šta je mahala izmislila pa napisala - dakle, valja Juki i u Belgiju po Arslanagića. Sušić će dotle objasniti kao je Vršajević zapravo odigrao dobro, te da smo rastureni tek nakon što je Avdija zamjenjen, itd. itsl.

Dino Arslanagić, Standard
Dino je započeo ovu sezonu kao rezerva i zamjena za standardnog štopera u timu Standarda, nekog Oparu. Međutim, kako je taj bio suspendovan zbog nediscipline, Dino je dobio šansu i iskoristio je. Sada je i on standardan, dok se ovaj njegov saigrač Opara, nakon suspenzije i nekoliko utakmica koje je presjedio na klupi, te pošto se radi o veoma važnom igraču za odbranu tima, ali i mnogo iskusnijem od Dine, polako vrača. Ustvari Opara je već zauzeo svoje mjesto u timu, ali ako je suditi po sastavu u današnjoj (8. decembra) utakmici, i Dino će zadržati svoje mjesto u prvoj postavi, pa će vjerovatno kao i danas obojica igrati, Dino kao štoper a Opare kao desni bek.

I eto, kad je neko dobar, onda je dobar, bez obzira na mladost i neiskustvo, jednostavno odbrana Standarda više nije standardna bez standardnog Arslanagića !
0 comments

Leave a Reply

 
probna bh. reprezentacija sutra © 2011 SpicyTricks & ThemePacific / Further modified by author of this blog